Logo of Team Belgium

Het BOIC, het BPC en The Adecco Group slaan de handen in elkaar om via het ACP programma olympische atleten en coaches zo goed mogelijk te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun duale carrière. 

Olympische atleten en coaches schrijven zich met de start van het nieuwe schooljaar masaal in voor verschillende soorten opleidingen om hun competenties verder te ontwikkelen. Mentale rust tijdens een topsportcarrière is zeer belangrijk. Daarom zijn er een heel aantal atleten die naast hun sportieve uitdagingen ook focussen op de ontwikkeling van hun professionele carrière naast de sport.

Iris Ulenaers van de Adecco Group: “Enerzijds willen we Olympiërs naast het veld stimuleren maar anderzijds is een carrièreplanning geen vaste planning die je één keer maakt en die vervolgens klaar is. Een carrièreplanning stel je op regelmatige basis bij met als doel dat hij realistisch blijft en dat je er op elk moment goed bij voelt. Via het ACP programma focussen we via de loopbaanbegeleiding van Olympiërs graag op het evenwicht tussen hun verschillende carrières waarbij mentale rust zeker centraal staat.”

Eén van de taken van The Adecco Group binnen het ACP programma is om olympische atleten en werkgevers dichter bij elkaar te brengen. Daarom staan de digitale workshops LinkedIn (basis – professional) deze maand in de schijnwerpers. Deze workshops zullen focussen op (a) het ontwikkelen van een basis profiel op LinkedIn en (2) hoe men zich kan profileren bij specifieke werkgevers. Heb je interesse om je in te schrijven? Aarzel niet en stuur een mailtje naar iris.ulenaers@adecco.be ten laatste 24u voor aanvang van de workshop.

Het volledige overzicht van de workshops voor deze maand vind je onderaan op de ACP pagina onze website.

Ook het IOC lanceerde onlangs een nieuw initiatief waarbij ze via Athlete 365 een samenwerking opgezet hebben met Intel en via deze weg zijn er voor Olympiërs heel wat interessante digitale workshops te volgen op het LinkedIn Learning platform. Geniet als Olympiër nu van een 6 maanden gratis toegang tot het LinkedIn Learning platform waar er gefocust wordt op ‘Transitioning from an Athlete to a New Career’ Learning Pathway. Meer informatie.