Logo of Team Belgium

In navolging van de oproep tot kandidaatstelling die enkele weken geleden werd gepubliceerd met betrekking tot een plaats als High Performance Manager binnen het departement Topsport van het BOIC, hebben wij het genoegen u aan te kondigen dat deze rol zal worden vervuld door Tom Coeckelberghs.

Samen met Philippe Préat, eveneens High Performance Manager, zal hij op het terrein de selectie, de voorbereiding en de begeleiding van de Belgische topatleten opvolgen en er zo toe bijdragen dat de atleten in optimale omstandigheden op het hoogste niveau kunnen presteren op internationaal vlak.

Tom is 40 jaar, is Master Physical Education (KU Leuven). Momenteel is hij Coordinator for High Performance Snowboarding (Sneeuwsport Vlaanderen) en secretaris-generaal van de Koninklijke Belgische Ski Federatie.

Hij kent het BOIC goed, in het bijzonder door de Belgian Olympic Academy (2004), het EYOF in Monthey en de OS in Sotsji waar hij Team Captain Snowboard was.

De datum waarop Tom Coeckelberghs het departement topsport, onder leiding van Eddy De Smedt, zal vervoegen, is vastgelegd op 1 september 2017.

“Sinds 2001 ben ik actief binnen de ski en snowboardwereld waar ik vooral gepassioneerd was door topsport. Ik vind het ontzettend boeiend om met verschillende mensen te kunnen werken naar een gemeenschappelijk doel: presteren op het hoogste internationale niveau. De recente successen in topsport werken aanstekelijk en zorgen voor een positieve drive in de sportwereld. Daarop moeten we verder bouwen. Het is een eer om hieraan mee te kunnen werken vanuit mijn nieuwe rol binnen het BOIC,” aldus Tom Coeckelberghs.

“We ontvingen heel veel sollicitaties voor deze vacature,” zegt Philippe Vander Putten, de CEO van het BOIC. “We hebben veel kandidaten gezien met een indrukwekkend palmares in de sportwereld. De keuze was dus heel moeilijk. Ik wil alle kandidaten die gesolliciteerd hebben bij deze bedanken.”