Logo of Team Belgium

Op 30 maart was het weer tijd voor een online Town Hall meeting met de leden federaties van het BOIC voor een nieuw dialoogmoment. 

Op het programma stonden deze keer een terugblik van het Europees Jeugd Olympisch Winterfestival waarvoor Friuli-Venezia Giulia van 21 tot 28 januari gaststad was.  
De voorbereidingen op de Spelen van Parijs 2024 zijn een vast agendapunt, met ditmaal een update over ticketing en het Lotto Belgium House dat op 14 maart officieel werd voorgesteld aan de pers. Verder werd er vooruitgeblikt naar de Europese Spelen die deze zomer van 21 juni tot 2 juli in Krakau-Małopolska 2023 plaatsvinden. Een jaar voordat de Olympische Spelen terug naar Europa keren, zal Krakau volop inzetten op olympische kwalificaties en Europese kampioenschappen. 

Er werd toelichting gegeven over het colloquium ‘She leads. More Equal Leadership in Sport’ en over de Workshop 'Women in Sports: Unlocking the Potential of Leaders' dat het BOIC organiseert op 20 april en 21 april. 

Stonden nog op het programma op 30 maart een voorstelling van het project Rings en de officiële verlenging van het project Be Gold. Op 7 maart herbevestigden de verschillende partners van het Be Gold project hun engagement om jonge atleten te ondersteunen bij hun weg naar de Olympische en Paralympische Spelen en dit voor een nieuwe werkingsperiode tot eind 2032. 

Jean-Michel Saive: “Het concept van de Town Halls is simpel: een kort rechtstreeks contactmoment voor federaties met de laatste info over het reilen en zeilen binnen het BOIC. Een korte lijn houden met de federaties is cruciaal voor het BOIC. Om de interactie verder te versterken, zullen we jaarlijks ook een fysieke Town Hall organiseren: een dag van de federaties.”   

Cédric Van Branteghem: “We kregen heel wat positieve feedback op de eerste edities. Met de verschillende competities en stages, boven op de vele projecten en initiatieven van het BOIC, hebben we telkens weer een mooi gevulde agenda, boordevol met info waarmee federaties aan de slag kunnen. Aan agendapunten en nieuwe ideeën alvast geen gebrek.”   

Volgende Town Hall meeting met de federaties is op 26 september. Daarnaast vindt op 8 juni de jaarlijkse Algemene Vergadering van het BOIC plaats.