Logo of Team Belgium

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bevestigde dinsdagmiddag dat de Olympische Spelen van komende zomer in de Japanse hoofdstad Tokio (24 juli-9 augustus) wegens de coronacrisis uitgesteld zijn tot volgend jaar. Turnfederatie Gymfed, met een klepper als Nina Derwael in de rangen, toont begrip voor het uitstel en richt haar blik al op 2021. "Samen met de ruime omkadering en de sporters zullen we overleggen hoe met deze nieuwe situatie om te gaan en hoe de toekomst met dezelfde ambities aan te pakken", klinkt het.

"Ondanks de ontgoocheling hebben het team en de federatie uiteraard alle begrip voor de genomen beslissing om de Spelen uit te stellen", schrijft Gymfed.

"Het is steeds onze stelling geweest dat de volksgezondheid en het algemeen belang voorrang hadden op onze olympische dromen. Het is belangrijk dat de gymnasten en de coaches in de komende periode in hun thuissituatie tot rust kunnen komen. Samen met de ruime omkadering en de sporters zal worden overlegd hoe met deze nieuwe situatie om te gaan en hoe de toekomst met dezelfde ambities wordt aangepakt."

De turnfederatie laat voorts weten na de beslissing van het IOC alle trainingen van de olympische vrouwenselectie toestelturnen meteen stop te zetten.
"Enkel in functie van de voorbereiding op de Spelen werden de trainingen verdergezet onder strikte hygiënische en veiligheidsvoorwaarden. Wij bedanken onze gymnasten, coaches en de sporttechnische omkadering die, met inzet en gedrevenheid, de voorbereiding op de Spelen in moeilijke omstandigheden verderzetten tot het laatste moment."

Belga