Logo of Team Belgium

Voor Jutta Verkest wordt het EK turnen, in augustus in München, het hoofddoel voor 2022. "Ik hoop dat we er met het Belgische team in de top vijf kunnen eindigen en individueel mik op een plaats in de top tien", vertelde de jonge gymnaste, vorige maand 16 geworden, donderdag tijdens de BOIC-stage in het Turkse Belek.

Als 15-jarige was Verkest afgelopen zomer de jongste Belgische op de Spelen in Tokio. Ze bereikte er twee finales. Allround werd ze 23e en met het Belgische team achtste.

"Dat was een onverdeeld succes, meer had ik niet durven dromen. De Spelen waren zeker ook een motivatie. ik heb nu nog meer zin in andere competities en en ben benieuwd welk niveau ik kan bereiken. Te beginnen op het EK. De Spelen waren alvast een unieke ervaring, één die ik zeker in volgende competities ga kunnen gebruiken. "

Op haar eerste BOIC-stage kijkt Verkest zich de ogen uit. "Het is leuk om te zien hoe andere atleten tranen. Ik heb veel naar de atletiek gekeken, hoe zij rennen, hoe zij hun sprongen voorbereiden. Net als op de Spelen, steek ik hier veel op."

Op de Spelen kon Verkest ook eventjes naast Nina Derwael, olympisch kampioene op de brug, leven. Zij is een grote zus voor mij. Ze geeft ons veel goede raad en kalmeert ons als we gestrest zijn. Haar zien trainen, is ook een inspiratie.":

Belga