Logo of Team Belgium

De aanloop van de Belgische basketbalvrouwen naar de Olympische Spelen in Tokio loopt niet van een leien dakje. Twee van de drie voorbereidingswedstrijden van de Belgian Cats in Japan zijn vanwege gezondheidsmaatregelen geannuleerd.  

Dat meldt algemeen manager Koen Umans maandag aan Belga. De Belgen zouden het op 19 juli opnemen tegen Spanje en op 22 juli tegen de Verenigde Staten, maar die matchen gaan niet door.

Spanje reist normaal gezien op 17 juli af naar Japan met zijn 12 speelsters, onder wie Alba Torrens en Tamara Abalde. Die twee gaven forfait voor het voorbije EK na het afleveren van een positieve coronatest.

De Verenigde Staten oefenen nog op 16 juli in Las Vegas tegen Australië, tegenstander van de Belgian Cats op de Spelen, en op 18 juli tegen Nigeria. Op dit moment staat donderdag nog een duel met Japan op het programma in Saitama, waar het olympisch toernooi plaatsvindt. 

België treft op de Spelen in zijn groep allereerst topland Australië (27/07). Daarna wachten Puerto Rico (30/07) en China (2/08).

Belga