Logo of Team Belgium

Dit jaar geen Team Belgium stages niet voor de elite, ook niet voor de jeugd. Het BOIC heeft zich echter aan het brainstormen gezet om toch zijn traditionele herfst stages te kunnen organiseren, zij het onder een andere vorm dan we tot nog toe gewend zijn.

Van 30 oktober tot 6 november zou de jeugdstage doorgaan en van 14 tot 21 november de stage voor de elite atleten van Team Belgium.

“Ik ben ervan overtuigd dat het BOIC met een beetje creativiteit en veel flexibiliteit leuke en inspirerende activiteiten kan organiseren ook tijdens deze bizarre tijden. De jongerenstages dopen we om tot “The future Olympians”, voor deze stage benaderen we voornamelijk Be Gold atleten. We willen de jonge topsportatleten meenemen in het verhaal van “Ready to inspire the next generation”, de boodschap van onze olympische campagne die vertelt over olympisme en de olympische waarden, hen in dialoog laten treden met olympische kampioenen en atleten en virtuele fun-activiteiten op het programma zetten.”

De stage voor de elite atleten is in normale omstandigheden een belangrijke meerwaarde voor de atleten maar ook voor de coaches en de technische directeurs en een belangrijke stap naar de Olympische Spelen.
Zo’n stages, zij het onder een andere vorm – zijn broodnodig om de connectie met Team Belgium te behouden en het moraal te boosten. De atleten hebben een heel onzekere periode beleefd en beleven die onzekerheden nu nog op hun traject naar de Olympische Spelen van Tokio. Ze hebben nood aan structuur, motivatie en een teamgevoel.

“Op dit ogenblik werken we aan een aantal virtuele teambuildingsactiviteiten om het contact en het teamgevoel tussen de atleten te stimuleren. De grootste uitdaging hierbij zal zijn om de activiteiten die virtueel en in een veilige omgeving zullen plaatsvinden, reëel te maken voor de atleten.

Alle activiteiten worden besproken met de topsportpartners en worden uiteraard gesuperviseerd door Prof. Dr. Johan Bellemans, Chief Medical Officer van Team Belgium en zijn team.