Logo of Team Belgium

In navolging van het statement van het BOIC over de situatie van Kim Meylemans, heeft het BOIC ondertussen meer info over de situatie die gunstig is geëvolueerd. Kim heeft effectief het quarantaine-hotel verlaten. Ze is ondertussen aangekomen in het Olympisch dorp in Yanqing.

Kim zal hier de komende 7 dagen verder opgevolgd worden onder de zogenaamde ‘close-contacts policy’ zoals beschreven in de Playbook van Beijing 2022. Dit wil concreet zeggen dat ze zal mogen trainen op de piste, maar dit in afzondering. Ze zal in het dorp afzonderlijk verblijven in een single kamer voor deze periode en tweemaal per dag getest worden.

Olav Spahl, delegatieleider Beijing 2022: “We hebben enorm veel begrip voor de reactie van Kim. Onze belangrijkste betrachting was om Kim zo snel mogelijk naar het Olympisch dorp in Yanqing te brengen. We zijn dan ook zeer blij dat dit ondertussen effectief is gelukt.

We hebben begrip voor het feit dat de COVID maatregelen nodig zijn om de veiligheid en gezondheid van deelnemers aan te Spelen te vrijwaren, maar volgens onze overtuiging moet de atleet altijd centraal staan bij zo’n aanpak. We blijven hard verder werken om haar situatie verder te verbeteren en we blijven continu in contact met haar.”