Logo of Team Belgium

Het sportevenement ‘Urban Youth Games’ is op 16 april in Luik bekroond met de #BeInclusive EU Sport Award, in de categorie ‘Breaking Barriers in Sport’. De award werd overhandigd door Europees commissaris voor sport, Iliana Ivanova, en BOIC-voorzitter, Jean-Michel Saive, in de marge van het EU Sport Forum 2024.

De award erkent en beloont projecten binnen de EU die sociale inclusie bevorderen via innovatieve activiteiten en projecten. Samen met de Urban Youth Games kwamen 87 andere Europese projecten, die allemaal bijdragen aan het doorbreken van barrières in de wereld van de sport, in aanmerking voor de award. De organisatie wil inclusie bevorderen door jongeren van verschillende achtergronden, met of zonder handicap, samen te brengen rond sportactiviteiten.

"We zijn ontzettend trots op deze erkenning," zegt algemeen directeur Antoine Degavre. "Deze prijs bevestigt ons streven naar het bevorderen van inclusie. Sport is een uitstekend middel om barrières te doorbreken en sociale cohesie te bevorderen. We zijn verheugd dat we jongeren een boodschap van hoop kunnen bieden en hen aanmoedigen om hun dromen na te jagen zonder obstakels. In samenwerking met Team Belgium blijven we vastbesloten om de olympische waarden te delen met de jeugd."

Vorig jaar vond de eerste nationale editie van de Urban Youth Games plaats in het stadion van voetbalclub RWDM in Sint-Jans-Molenbeek, met de deelname van 1500 kinderen uit het hele land. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité, het Belgian Paralympic Committee en Special Olympics Belgium hebben dit evenement ondersteund.