Logo of Team Belgium

Valentine Dumont verbeterde op de International Swimming League in Boedapest (kortebaan) op acht dagen tijd drie keer een Belgisch record. "Dat had ik zelf ook niet verwacht", reageerde ze. "We hebben immers niet specifiek naar deze competitie toegewerkt."

Maandag en zondag scherpte de 20-jarige Dumont haar records op de 200 meter vrije slag aan, vorige week zondag had ze dat ook al op de 400 meter gedaan. "De voorbije maanden heb ik wel hard gewerkt en aan kracht gewonnen. Ik wist dus wel dat ik mijn tijden kon verbeteren, maar niet dat het hier al in mijn eerste competitie zou gebeuren. Na mijn 200 meter van maandag voelde ik wel al dat het nog sneller kon." 

In de Hongaarse hoofdstad verdedigde Dumont de kleuren van Aqua Centurions. "Ik hou wel van dit format, het was leuk om met een team aan te treden en de sfeer in onze groep was echt goed. Ik prijs me gelukkig dat ik ondanks de pandemie een wedstrijd kon zwemmen en me met 's werelds beste zwemmers kon meten. Ik heb er dan ook het beste van gemaakt."

Belga