Logo of Team Belgium

De 58-jarige Valéry Demory volgt Philip Mestdagh op, met wie de samenwerking een maand geleden werd stopgezet.      "Valéry Demory is een warme persoonlijkheid, met een ruime ervaring én palmares op het allerhoogste niveau", zegt de General Manager van de Cats, Koen Umans. "Hij brandt van ambitie om de Belgian Cats samen met de hele staf naar nog sterkere prestaties en prijzen te leiden."

Valéry Demory was in de jaren '80 en '90 aan de slag als speler in de Franse eerste klasse en pakte prijzen met o.a. Limoges CSP en Pau-Orthez. Daarnaast was hij ook 121 keer international voor de Franse nationale ploeg. Als coach zorgde hij voor de promotie van Mourenx BC van D3 naar de Franse eerste klasse.

In 2007 ging hij aan de slag bij Basket Lattes Montpellier, waarmee hij in 2014 en 2016 kampioen speelde. In 2017 stapte hij over naar Lyon ASVEL Féminin, waarmee hij in 2019 voor de derde keer in zijn carrière het kampioenschap won. Demory won in zijn carrière ook vier keer de Franse beker en werd twee keer verkozen tot Coach van het Jaar. Sinds 2021 is hij opnieuw aan het werk bij Montpellier.

Philip Mestdagh was sinds augustus 2015 hoofdcoach van de Cats. Hij nam toen over van Daniel Goethals, van wie hij toen de assistent was. In totaal stond Mestdagh in 89 wedstrijden (61 zeges, 28 nederlagen) aan het roer van de Belgische vrouwenploeg. Zijn contract liep af na de Olympische Spelen van Tokio, waar België in de kwartfinale nipt verloor van het gastland. Eerder leidde hij het team naar twee bronzen EK-medailles en een vierde plaats op het WK.     

Op 11 november spelen de Cats hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2023 in en tegen Bosnië-Herzegovina. Drie dagen later ontvangen ze Duitsland. In februari 2022 staat het kwalificatietoernooi voor het WK later op het jaar in Australië (22/09-1/10) op de planning.

Belga