Logo of Team Belgium

Wout van Aert (Team Jumbo-Visma) heeft zaterdag voor het eerst in zijn carrière een tijdrit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. "Ik ben zo blij dat ik het kan afmaken", genoot de 26-jarige Kempenaar na afloop.

Van Aert bleef de verzamelde concurrentie 21 seconden en meer voor in de voorlaatste etappe naar Saint-Émilion, goed voor zijn vijfde Tourritzege ooit, maar dus zijn eerste tegen de klok in de grootste koers ter wereld.

"Een tijdrit winnen in de Tour, dat is altijd één van mijn grootste doelen geweest in mijn carrière", gaf hij na afloop aan. "De laatste dagen focuste ik echt op deze dag. Ik ben zo blij dat ik het kan afmaken." "Deze tijdrit lag me. In vergelijking met de vorige tijdrit was hij sneller. Met mijn gewicht paste deze me beter dan de vorige, waarvoor je meer punch nodig had. Dit was een perfecte dag. Al was ik volledig oververhit na mijn inspanning. (Grijnst) De hotseat werd zo een echte hot seat. Maar ik had een mooie marge op specialisten als Asgreen en Küng, en toen ik de tussentijden zag van de klassementsrenners, steeg mijn hoop."

Belga