Logo of Team Belgium

Daags na zijn tijdritwinst heeft Wout van Aert zondagavond zijn derde ritzege in de Ronde van Frankrijk veroverd in de iconische sprint op de Champs-Élysées. "Eindigen met zo'n weekend, dat is boven alle verwachtingen", reageerde hij verrast.

Van Aert gooide op de streep drie vingers de lucht in, en kon in het flashinterview kort daarna schijnbaar nog altijd niet geloven dat hij zijn derde ritzege had geboekt in deze Tour.

"Neen, dat kan ik niet", lachte hij. "Deze Tour is fantastisch geweest. Het was zo'n rollercoaster. Met zo'n weekend eindigen, dat is boven alle verwachtingen."

Van Aert,  straks ook een van de topfavorieten op de olympische weg- en tijdrit,  moet zondagavond eigenlijk al met enkele andere Belgen afreizen naar Tokio voor de Olympische Spelen van volgende week.
"Ik denk dat ik mezelf in de problemen gebracht heb, want ik moet vanavond een vlucht halen, maar al deze interviews gaan wat tijd vergen. We zien wel of ik er op tijd geraak. Natuurlijk is het niet erg dat ik vandaag toch voor de zege ging. Een overwinning zoals die van vandaag, die is onbetaalbaar."

De aankomst op de Champs-Élysées lag deze keer wat hoger dan normaal. "Dat gaf meer kansen aan een team zoals het onze om na de bocht te komen. Bedankt aan onze kleine ploeg, en vooral aan Mike Teunissen, die me in perfecte positie afzette. Ik had er alle vertrouwen in dat Mike me in de juiste positie ging afzetten. Ik moest gewoon zijn wiel houden. Zijn lead-out was van wereldniveau. Hoedje af."

Belga