Logo of Team Belgium

Wout van Aert heeft maandag de Superprestigemanche veldrijden in Heusden-Zolder op zijn naam geschreven. Van Aert bleef in Limburg na een lange solo de Brit Tom Pidcock en Eli Iserbyt voor. De Nederlander Mathieu van der Poel moest al vroeg achtervolgen en gaf even over halfweg op.

Van der Poel maakte pas zondag zijn rentree in het veld in de Wereldbekerrit in Dendermonde, waardoor het dus pas op tweede kerstdag tot een eerste clash met eeuwige rivaal Van Aert kwam. De Belg won in de Oost-Vlaamse stad het eerste steekspel, Van der Poel eindigde als tweede voor Toon Aerts. Daags nadien was het verschil tussen beide tenoren duidelijker.

Van Aert drukte al vroeg het gaspedaal in en de concurrenten (inclusief Van der Poel) moesten passen. Van Aert gaf geen krimp en reed zonder in de problemen te komen naar de meet. Van der Poel besefte snel dat het een onmogelijke strijd was en liet rijden. De Nederlander gaf even na halfcross uiteindelijk op.

Eerder maandag veroverde Lucinda Brand bij de vrouwen de zege in Heusden-Zolder. De Nederlandse wereldkampioene verschalkte na een spannende strijd in de slotmeters haar landgenote Fem van Empel. Annemarie Worst, nog een Nederlandse, finishte op geruime afstand op een derde plaats.

Belga