Logo of Team Belgium

Met een knappe inhaalrace tijdens het looponderdeel bemachtigde Jelle Geens zaterdag de derde plaats op het EK triatlon in het Nederlandse Weert. De 28-jarige Geens bezorgde België een tweede bronzen medaille na Claire Michel in de damesrace vrijdag. Marten Van Riel, die vorig jaar in Glasgow brons won, finishte op de zesde plaats. Erwin Vanderplancken werd 22e.

"Ik ben vooral verbaasd over de manier waarop het is verlopen," legt Jelle Geens uit aan de micro van 3athlon.be. Hij miste de groep van 10 leiders bij het fietsen maar maakte bij het lopen een achterstand van een dertigtal seconden goed op de ontsnapten.

"Bij de start van het lopen ben ik te snel vertrokken," aldus Jelle Geens. "Ik begon op de 11e plaats maar viel terug tot de 14e-15e plaats. Langzaam maar zeker begon ik concurrenten op te rapen en dat motiveerde mij, met dit fantastische resultaat."

"Op de fiets waren er twee groepen die tegen mekaar streden. Het was voortdurend 'volle bak' op de fiets! Een wedstrijd waarin je van begin tot einde alles moest geven."

(Belga)