Logo of Team Belgium

Alison Van Uytvanck (WTA 67) was dinsdag erg opgelucht na haar zege in de tweede ronde van de Australian Open tegen de Franse kwalificatiespeelster Clara Burel (WTA 237), in drie sets (4-6, 6-3 en 6-4). "Oef, na zeven jaar sta ik eindelijk eens in de tweede ronde hier", liet ze optekenen.

Bij haar vorige zes deelnames verloor Van Uytvanck telkens in de eerste ronde. "Daarom ben ik zo blij", zei ze na afloop. "Ik had ook vaak pech met de loting hier (ze trof de voorbije jaren in de eerste ronde van de Australian Open Serena Williams, Victoria Azarenka en Caroline Wozniacki, red.). Vandaag is het eindelijk gelukt. Het was helemaal niet makkelijk. Ik begon niet goed aan de partij en had het lastig met de zon en de schaduw die op het terrein scheen. Ik zag de bal niet altijd goed. Maar ik heb me kunnen herpakken. Ik heb nu op elke Grand Slam een wedstrijd gewonnen, dat is mooi."

In de tweede ronde treft Van Uytvanck donderdag de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 28), die in haar eerste ronde in drie sets (4-6, 6-2 en 6-3) afrekende met de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 41). In de drie voorgaande ontmoetingen won de kleine Kazachse, wiens idool Justine Henin is, telkens.

"Ik hou er niet van tegen haar te spelen", aldus Van Uytvanck. "Ik heb nog nooit van haar gewonnen. Haar spel ligt me gewoonweg niet. Ze heeft wel een opvliegend karakter. Als ik haar een racket kan laten breken, ben ik op de goede weg (glimlachend). Maar daar moet ik me niet mee bezighouden. Ze is niet erg geliefd op het circuit, maar het is een heel goede speelster. Ze is ook de favoriete, de druk ligt dus bij haar."

Belga