Logo of Team Belgium

Aan het grote avontuur van Alison Van Uytvanck (WTA 59) op de Olympische Spelen van Tokio is dinsdag in de 16e finale van het enkelspel voor vrouwen een einde gekomen onder de krachtige en precieze slagen van Garbine Muguruza (WTA 9). De 27-jarige Grimbergse werd met 6-4, 6-1 verslagen door de Spaanse, voormalig nummer één van de wereld, maar ze was verre van moedeloos en zal goede herinneringen hebben aan haar eerste deelname.

"Het was een geweldige ervaring," zei ze. "Mijn eerste Spelen, de eerste keer in de atmosfeer van een Olympisch dorp, ik heb er ten volle van geprofiteerd. Gisteren (maandag) was echt leuk. Ik had Kvitova verslagen en elke keer als atleten Team België zagen, draaiden ze zich om en kreeg ik veel felicitaties. Het is me een genoegen. Ik heb ook andere atleten kunnen ontmoeten dan alleen tennissers. Het was eens wat anders. Je ziet dat iedereen leeft voor zijn sport, ongeacht de discipline. Ik wil blijven genieten van wat ik doe en het blijven doen."

Alison Van Uytvanck zal zich niet schamen voor haar optreden in het Ariake Tennis Park. En de Belgische nummer 2 kan nu uitkijken naar de hardcourt tour in de Verenigde Staten op weg naar de US Open, het volgende grote evenement, eind augustus in New York. 

"Ik denk niet dat ik mag klagen. Ik heb de 13e van de wereld verslagen. Vandaag speelde ik tegen de negende. Ik weet niet wat ik nog meer had kunnen verwachten. Ik heb alles gedaan wat ik kon. Ik speelde een paar goede wedstrijden, ik bereikte de derde ronde. Ik denk dat ik tevreden kan zijn met mijn niveau en het parcours dat ik heb afgelegd. Nu ga ik rechtstreeks naar de Verenigde Staten. Ik ga nog wat meer reizen," voegde Alison Van Uytvanck er met een glimlach aan toe.

Belga