Logo of Team Belgium

Hanne Maudens heeft zondag de nationale titel in het verspringen veroverd door het indoorrecord van Nafissatou Thiam (6m51) met twee centimeter te verbeteren. Twee vliegen in één klap, want Maudens behaalde meteen ook de limiet (6m50) voor het EK in Glasgow. Haar beste persoonlijke resultaat stond tot voor zondag op 6m45.

"Ik ben heel blij met de nationale titel, en zeker omdat ik het Belgisch record verbeterd heb", aldus laureate Hanne Maudens. "Ik voelde dat ik progressie maakte in het verspringen, hoewel ik er niet specifiek op getraind had afgelopen winter. Op termijn kan ik nog verder geraken in deze discipline, denk ik. Ik sprong heel ver in mijn eerste twee pogingen op het Belgische kampioenschap, maar dat waren helaas nulsprongen. Ik denk dat zeven meter haalbaar is voor mij, maar nu nog niet uiteraard. Het zou een droom zijn." Maudens komt op het EK indoor in Glasgow ook in aanmerking voor de vijfkamp. Het verspringen vindt echter de dag na de meerkampen plaats, op 2 maart. "Ik wil de twee niet combineren, want dat wordt te zwaar. Ik wil in Glasgow mijn score van op het Belgisch kampioenschap indoor verbeteren (4.569 punten). Dat is mogelijk, denk ik."

Cynthia Bolingo

De verrassing op de Belgische indoorkampioenschappen kwam van Cynthia Bolingo (CABW). Zij won de Belgische titel op de 400m voor Camille Laus (RCB). Bolingo zette een tijd van 52.70 seconden neer en vestigde daarmee een nieuw Belgisch record. Dat stond sinds 3 maart 1984 op naam van Régine Berg (53.13). De atlete van CABW kwalificeerde zich meteen ook voor het Europees kampioenschap in Glasgow waar ze de 400m zal combineren met de 4x400m met de Belgian Cheetahs.

Belga