Logo of Team Belgium

De UGent, de UCLouvain en het BOIC bundelden hun academische knowhow en deskundigheid in een vernieuwde editie van de Belgian Olympic Academy (BOA) - Permanente vorming Management in sportorganisaties. Aan al diegenen die zich willen vervolmaken in sportmanagement: inschrijven kan nog tot 21 november 2022.

Programma 
Het programma loopt over ongeveer één jaar, van januari 2023 tot maart 2024 . De vorming is gespreid over 5 modules van 2 of 3 dagen van 09h00 (dag 1) tot 17h00 (dag 2). De modules vinden plaats in verschillende centra van Sport Vlaanderen/ADEPS. Starten doen we in het BOIC. Voor de driedaagse internationale opleiding worden we ontvangen door het Internationaal Olympisch Comité te Lausanne. 

Inhoudelijk 
Professoren en experten uit het werkveld belichten tijdens de vorming actuele management thema’s toegespitst op de noden van sportorganisaties. Deze thema’s omvatten o.a. strategisch management, leadership, marketing, communicatie, sponsoring, finance, human resources management, ethiek, integriteit en duurzaamheid. Het programma biedt een 50/50 evenwicht tussen theorie en praktijk. 

Taal 
De modules zullen gegeven worden in het Engels. 

Inschrijvingsprijs 
De inschrijvingsprijs van de vorming bedraagt €3.950. 
Daarbij is inbegrepen: lessen, business game, documenten, overnachtingen en maaltijden in de centra van Sport Vlaanderen/ADEPS, driedaagse internationale managementopleiding op het IOC te Lausanne (incl. verplaatsing & verblijf), begeleiding bij het praktijkproject en ondersteuning bij de cursussen 

Inschrijvingen 
De inschrijvingen zijn ondertussen geopend. 
Kandidaten dienen zich online te registreren, alsook een CV en motivatiebrief op te stellen. De inschrijvingsperiode zal worden afgesloten op 1 november 2022. De opleiding laat een maximum van 30 deelnemers toe. Deelnemers worden aanvaard op basis van hun profiel, de motivatiebrief en de inschrijvingsdatum. Ze worden per e-mail verwittigd. 

Meer informatie krijgt u bij 
Prof. Géraldine Zeimers geraldine.zeimers@uclouvain.be of hier.