Logo of Team Belgium

Victor Campenaerts toonde zich dinsdag na het breken van het werelduurrecord van Bradley Wiggins erg gelukkig. De 27-jarige Antwerpenaar finishte na een uur in 55,089 km, 563 meter sneller dan de 54,526 km/u van de Brit. In zijn interview na afloop waren zijn eerste woorden voor Stig Broeckx. "Stig, we gaan pannenkoeken eten", sprak een zichtbaar geëmotioneerde Campenaerts in de microfoon van Sporza.

"Ik had echt een doel, waar ik lang naartoe gewerkt heb", begon 'Vocsnor'. "Ik heb heel veel steun gekregen. Als eerste wil ik mij wel tot Stig Broeckx richten. 'Stig, je hangt eraan vast.' We gaan een pannenkoek eten in de Pannenkoekenboot in Dessel. Hij had mij gisteren nog een berichtje gestuurd om mij te steunen. Ik ga hem trakteren, dat kan er wel van af." 

"Ik denk dat de laatste vijf minuten boekdelen spraken", vervolgde Campenaerts. "Ik wist dat ik goed bezig was. Dat is altijd super motiverend. Ik ben misschien iets te veel 'full gazz' vertrokken in het begin. Halfweg voelde ik dat mijn starttempo iets te optimistisch was. Ik was natuurlijk vol geloof in mezelf. Ik wilde het record van Wiggins breken. Een uur heeft geen geheimen. Ik ben realistisch gebleven, heb nadien mijn ritme terug gevonden. En dan op het einde heb ik op karakter opnieuw een beetje versneld. Er waren niet veel supporters - dat had ik zelf gevraagd - maar ze supporterden op het einde fantastisch." 

"Dit is absoluut een hoogtepunt in mijn carrière", besloot de nieuwe werelduurrecordhouder. "Dat zal misschien ook het hoogtepunt blijven. Ik was een maand lang 'God in Mexico'. Iedereen die ik hier ken, is hier voor mij. Er was druk. De media sprak over de magische grens van de 55 km/u. Uiteraard droomde ik daar ook van. Het voelde fantastisch aan toen ik doorkreeg dat het mogelijk was. Na alle inspanningen ben ik dolblij. Als ik zie wie het uurrecord in het verleden brak, staan er bijna alleen maar grote namen tussen. Het was heel erg zwaar, maar het is me gelukt."

Belga