Logo of Team Belgium

De Belgische antidopingorganisaties (NADO Vlaanderen, ONAD Communauté française, ONADO Brussels en NADO-DG) het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en het Belgian Paralympic Committee (BPC) zetten gezamenlijk hun schouders onder de viering van Play True Day 2024 en de promotie van zuivere sport.

Op vrijdag 19 april verenigen de vier Belgische NADO’s en de sportwereld, vertegenwoordigd door het BOIC en het BPC, zich voor het initiatief van de jaarlijkse Play True Day van het Wereld Antidoping Agentschap (WADA). Deze symbolische dag wil de fundamentele waarden van de zuivere sport onder de aandacht brengen en de sporters die dagelijks trainen en zich gedurende het hele jaar op een gezonde en verantwoorde wijze voorbereiden, aanmoedigen.

De Play True Day is een mondiaal evenement die de landsgrenzen en de sportieve disciplines overschrijden. Het verenigt de sporters en het publiek wereldwijd in een collectief elan ten voordele van de dopingvrije sport. Voor deze gelegenheid nemen de Belgische NADO’s, het BOIC en het BPC een gemeenschappelijk engagement op voor een sport die zich kant tegen elke vorm van bedrog en doping.

Op deze actiedag wordt het belang van de waarden respect, eerlijkheid, gelijkheid, fair play, samenwerking en solidariteit in de kijker gezet. Deze waarden vormen het gemeenschappelijk fundament dat borg staat voor de integriteit van de competitie en de bescherming van het welzijn van de atleten.

Op vrijdag 19 april maar uiteraard ook alle andere dagen van het jaar moedigen we de atleten, trainers, sportverantwoordelijken, sportfederaties, clubs en supporters aan om samen met ons een lans te breken voor een gezonde en dopingvrije sport.