Logo of Team Belgium

Op 5 juli werden tijdens een persconferentie in het Olympisch Huis de 5 Belgische atleten voorgesteld die van 18 tot 30 juli zullen deelnemen aan de Deaflympics, de Olympische Spelen voor Doven en Slechthorenden. Het Turkse Samsun is gaststad voor deze 23e editie. Z.E. de heer Hakan OLCAY, Ambassadeur van Turkije in België en Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC, kwamen de atleten een hart onder de riem steken.

Het Belgian Deaf Sport Committee selecteerde vijf atleten uit drie sporten : Gilles Naniwe en Flore Stappers (atletiek), Jean-Pierre Fauconnier, (wielrennen), Kevin De Saedeleer en Renaud Malache (judo).

"Team Belgium wil het beeld tonen van een land dat wint," aldus Philippe Vander Putten. "Met niet minder dan 97 medailles in de geschiedenis van de Deaflympics heeft het Belgian Deaf Sport Committee altijd bijgedragen aan dit beeld. Daarom verlenen we met plezier onze volledige en onvoorwaardelijke steun."

Op 7 mei 2001 zijn de Deaflympics op internationaal niveau erkend door het IOC.

De Deaflympics kennen zoals de Olympische Spelen zomer- en winterspelen. Ze worden om de vier jaar gehouden in de oneven jaren, in het jaar na de Olympische Spelen.

Samsun 2017

Samsun zal zo’n 5.000 atleten mogen verwelkomen uit 80 landen. 21 sporten staan er op het programma. 

Alles over Samsun 2017