Logo of Team Belgium

Goed nieuws voor alle fans van Team Belgium! In 2024 strijkt het grootste sportevenement ter wereld neer in Parijs. Parijs was al twee keer eerder gaststad voor de Olympische Zomerspelen. De Lichtstad mocht de Spelen in 1900 en 1924 ontvangen. In 2024 zal het honderd jaar geleden zijn (1924) dat Frankrijk de Spelen mocht verwelkomen. Van 26 juli tot en met 11 augustus zullen atleten van over de hele wereld daar strijden om het hoogste podium. Als school of als gemeente wilt u misschien ook activiteiten organiseren in het kader van Parijs 2024. 

Om u te inspireren nodigen wij u uit om naar onze webpagina’s te surfen en Team Belgium te volgen op sociale media. Op deze kanalen delen wij constant updates over resultaten, selecties en voorbereidingen van onze Team Belgium atleten op hun weg naar Parijs 2024. 

Tip 1: Laat u inspireren door het Embrace gebaar en de Team Belgium campagne 
 
Laat u inspireren voor uw activiteiten door de Team Belgium campagne Victory. Together we’ll make history.

Atleten en fans schrijven samen geschiedenis! Dit staat centraal in de nieuwe Team Belgium-campagne voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. De inspirerende campagne maakt de brug tussen atleten en supporters om iedereen achter Team Belgium te krijgen. Maar liefst 15 Team Belgium-atleten maken deel uit van de campagne. Voor deze campagne werd het symbool de ‘Embrace’ ontwikkeld. 

‘Embrace’ staat centraal in de Team Belgium campagne. Het staat voor de omarming tussen twee mensen, fans of atleten. Het is een eenvoudig gebaar waarmee iedereen zijn of haar steun kan tonen voor Team Belgium. 'Embrace’ vertaalt zich naar de kleding door het grafisch element, en resulteert uiteindelijk naar een eenvoudig gebaar. 

Voor de muzikale ondersteuning kon Team Belgium niemand minder dan de Belgische zanger Daan overtuigen om ‘music ambassador’ te worden. Hij zorgt met een aangepaste versie van ‘Victory’ voor de connectie tussen de beelden en het verhaal: “Victory. Together we’ll make history”. 

 
Tip 2: Bezoek het Olympic Festival in Middelkerke 

Het Olympic Festival op het strand van Middelkerke wordt de verzamelplaats voor Belgische supporters tijdens de Olympische Spelen deze zomer. De belangrijkste competities op reuzenschermen, optredens en dj’s, een gezellige beachbar, elke dag verschillende sportinitiaties, … én het officiële terugkeermoment van de Team Belgium atleten die uitblonken in Parijs.  

Op het strand, de zee en de dijk van het Olympic Festival kan je zelf meedoen aan diverse sportactiviteiten om vervolgens in de gezellige beachbar op reuzenschermen de prestaties van de Team Belgium atleten in Parijs live te volgen. Medaillewinnaars en andere Olympiërs komen enkele dagen na hun competitie rechtstreeks vanuit Frankrijk naar Middelkerke voor een huldiging op het thuispodium. Sowieso wordt er op het Olympic Festival elke dag een feestje gebouwd met dj’s en optredens.  

Tip 3: Neem deel aan de initiatieven van onze partners 
 
Naast de activiteiten van het BOIC zijn er ook de boeiende initiatieven van onze partners. 

Sport Vlaanderen organiseert ‘Vlamingen in Parijs’ ofwel de VIP2024-campagne dat iedereen letterlijk en figuurlijk in beweging wil brengen samen met topsporters.

Adeps lanceert zijn ‘Paris Gagnant’. Adeps biedt iedereen de kans om zelf een sportieve uitdaging aan te gaan de #ParisGagnant.

En tot slot de ‘Playbooks’ van Urban Youth Games die een uitgebreid scala aan mogelijkheden aanbieden om schoolsport te organiseren voor jongeren. Oefeningen die gemakkelijk kunnen geïmplementeerd worden in de turnlessen. De playbooks zijn ontwikkeld in samenwerking met verschillende sportfederaties en zijn beoordeeld door sport- en onderwijsspecialisten evenals integratiedeskundigen. 

Tip 4: Bezoek onze webshop en word Team Belgium ambassador  

Eind vorig jaar stelde het BOIC voor het eerst de officiële Team Belgium teamwear collectie beschikbaar aan de fans. Surf naar de Team Belgium Webshop en ontdek de uitgebreide collectie van officiële sportswear en leisure wear en accessoires die onze atleten zullen dragen tijdens de Olympische Spelen van Parijs 2024.   

Op de webshop kan u als echte Team Belgium supporter terecht om er allerhande leuke producten te bestellen. Er is keuze uit T-shirts, polo’s, met korte of met lange mouwen, hoodies, sweaters, broeken, vestjes, sneakers, rugzakken, ... een sympathieke, stijlvolle en comfortabele collectie van Team Belgium partner Peak. Maar ook nog goodies, petten, pins,  bics, notitieboekjes en tassen. Artikelen waar u alleen maar blij en trots van kunt worden. 

Tip 5: Hou rekening met de Olympische eigendommen 

Op onze website vindt u onder de rubriek Olympische eigendommen belangrijke informatie en richtlijnen met betrekking tot het gebruik van Olympische symbolen en logo's. Zo mogen de Olympische ringen niet gebruikt worden zonder voorafgaand akkoord van het IOC. Het naleven van deze voorschriften is essentieel om de rechten van de Olympische beweging te respecteren.