Logo of Team Belgium

Ook over het Rio House in Oostende viel op 21 augustus het doek. Een honderdtal Olympiërs zakte af naar Oostende om daar de sluiting te vieren en de olympische vlam symbolisch door te geven aan de Belgische paralympische atleten.

Het Rio House in Oostende heeft tijdens de Olympische Spelen 50.000 bezoekers gehad, dat betekent zeker 2.500 fans per dag. Met enkele piekmomenten zoals tijdens de finale van het hockey.

De start kon niet beter met de gouden medaille voor Greg Van Avermaet op de eerste competitiedag. Het BOIC blikt terug op succesvolle spelen, zowel op sportief vlak als in het Rio House.

"Tal van sportfederaties kregen hier de kans om hun sport in de kijker te zetten, demonstraties en initiaties te geven. Dat was een groot succes met ontzettend veel deelnemers." , zegt Pascal Dufourny van het BOIC.

De laatste dag werd feestelijk afgesloten. Judoka Dirk Van Tichelt overhandigde symbolisch de Olympische vlam aan rolstoeltenisser Joachim Gérard. Een honderdtal Olympiërs was aanwezig om de atleten van het Belgian Paralympic Committee alle succes toe te wensen.

Bekijk alle foto’s over het Rio House.