Logo of Team Belgium

De Vlaamse Atletiekliga (VAL) organiseert zaterdag in Gent een eerste van een reeks "micromeetings". Dat liet ze dinsdag zelf weten in een mededeling. Bedoeling is om de Vlaamse topatleten in coronatijden toch een kans te geven om in competitie uit te komen.

"Voor onze topatleten is het indoorseizoen een essentiële stap om een selectie af te dwingen voor het EK indoor en in de olympische zomer te kunnen presteren. Daarom neemt de federatie het initiatief om micromeetings voor elite-atleten te organiseren", luidt het in de mededeling. Om het gevaar op coronabesmettingen te beperken is het aantal atleten per reeks bijzonder laag, meestal een drietal. Er zijn wel buitenlandse tegenstanders aangetrokken om de Vlaamse toppers partij te geven. 

Op de 60 meter horden loopt Eline Berings bijvoorbeeld tegen de Nederlandse Eefje Boons. Op de 400 meter nemen Belgian Cheetahs Paulien Couckuyt, Imke Vervaet en Margo Van Puyvelde het op tegen de Nederlandse Nicky Van Leuveren. Rani Rosius komt in actie op de 60 meter. 

Tijdens de meeting van zaterdag ligt de focus op de spurt, in volgende micromeetings komen ook andere disciplines aan bod. Een tweede meeting volgt op zaterdag 6 februari. Voorlopig blijven ook twee échte atletiekmeetings overeind op de Belgische indoorkalender: de IFAM-meeting in Gent op 13 februari en het BK in Louvain-la-Neuve op 20 februari. Het EK indoor in het Poolse Torun staat van 5 tot 7 maart op het programma.

(Belga)