Logo of Team Belgium

Shorttrackster Hanne Desmet is zaterdag aan zet in de reeksen van de 500 m op de Olympische Spelen in Peking. "Op die afstand mag je niet veel van mij verwachten, ik beschouw de 500 m meer als een opwarmrace. Zo kan ik al eens het ijs voelen", stelde de vicewereldkampioene op de 1000 m donderdag op een persmoment in het olympisch dorp in Peking.

"Ik heb erg weinig ervaring op de 500 m. De start moet gewoon goed gaan, en die mislukt heel vaak bij mij", vertelde Desmet, die haar Nederlandse trainingspartner Suzanne Schulting naar voren schuift als topfavoriete op verschillende afstanden. 

In oktober schaatsten Hanne en haar broer Stijn al in het Capital Indoor Stadium voor de wereldbeker. "Toen was het ijs echt geweldig. Dat is nu net iets minder, maar op de wedstrijddagen zal het wel weer top zijn."

Desmet sukkelde lange tijd met een verstoord evenwichtsorgaan na een hersenschudding."Ik ben zeker niet 100 procent fit. Ik moet nog altijd voorzichtig zijn wanneer het heel druk is. Ik heb ook last van mijn schenen. We weten niet vanwaar dat komt. We denken dat het vlies misschien te klein is voor de spieren. Maar ik ben wel goed aan het schaatsen. Zeker voor de lange afstanden zou dat geen probleem mogen zijn", besloot Desmet.

Later op deze Spelen komt Desmet nog in actie op de 1000 en 1500 m.

Belga