Logo of Team Belgium

Julie Allemand verdedigt het volgende seizoen de kleuren van Lyon. Dat heeft het Franse basketteam maandag gemeld. De 24-jarige Luikse ondertekent een contract voor vier jaar.

Allemand verliet België vier jaar geleden voor een buitenlands avontuur bij Lyon. Twe seizoenen later, in 2019, behaalde ze met het team de eerste Franse landstitel uit de geschiedenis. Allemand trok vervolgens naar Montpellier waar ze sterk presteerde. Indruk maakte ze ook in de WNBA met Indiana Fever, waar ze een plaats in de All-Stars-ploeg bij de rookies bemachtigde. 

De Belgian Cat herstelt momenteel van een blessure aan de adductoren. 

Lyon is de club van voormalig NBA-ster Tony Parker. "Ik ben echt tevreden dat Julie terug naar de club komt", reageert de ondertussen 38-jarige Parker. "Ze tekent voor vier jaar, dat toont dat ze vertrouwen heeft in mij en ons project. Als ik haar evolutie sinds 2017 bekijk, ben ik fier. We zijn een erg jonge club en Julie was ons eerste 'project'. Ze kwam op zeer jonge leeftijd aan en zette stappen. Het is belangrijk dat we op elke positie de beste speelsters hebben, zo kunnen we de club laten groeien en onze ambities waarmaken. Voor mij is Julie de beste point guard van Europa."

Belga