Logo of Team Belgium

Ward Lemmelijn heeft zich zaterdag op de wedstrijdbaan van Hazewinkel, in Willebroek, de beste Belgische skiffeur getoond in de trials. Lemmelijn, die vorige week nog wereldkampioen indoor werd, bleef Tristan Vandenbussche, Pierre De Loof en Ruben Claeys voor. Claeys was zaterdagochtend de snelste in de kwalificaties.

Claeys had zich 's ochtends geplaatst voor de A-finale in de skiff bij de zwaargewichten met een tijd van 7:24.51 na 2000 meter. De Loof (7:29.19), Vandenbussche (7:29.28), Lemmelijn (7:30.99), Maxime André (7:39.20) en Gaston Mercier (7:44.20) vervolledigden de A-finale. Daarin was Lemmelijn, die vorige week de wereldtitel pakte met een nieuw Belgisch record, de sterkste. Hij haalde het in 7:26.95 met vier seconden voorsprong op Tristan Vandenbussche (7:30.61), voormalig vicewereldkampioen bij de junioren (2019). Pierre De Loof (7:37.67) en Ruben Claeys (7:39.81) werden derde en vierde. 

Bij de lichtgewichten won Tibo Vyvey (7:38.97) voor Aaron Andries en zijn Oostendse teamgenoot Marlon Colpaert, met wie hij Europees goud won in duo, vorig jaar bij de beloften. 

Bij de vrouwen triomfeerde Caitlin Gevaert met bijna zeven seconden voorsprong op Mazarine Guilbert. 's Ochtends waren beide ploeggenotes in de kwalificaties nog binnen dezelfde seconde geëindigd. 

Zondag komen de duo's in actie in Willebroek, met in het bijzonder bij de lichtgewichten het duel tussen olympisch duo Tim Brys en Niels Van Zandweghe en het koppel Vyvey/Colpaert. De trials laten de technische commissie van de Belgische roeifederatie toe selecties samen te stellen voor de kwalificatieregatta's voor de Olympische Spelen, voor het EK en voor de Wereldbekermanches.

Belga