Logo of Team Belgium

Warre Van Damme doet intussen zo’n zes jaar aan shorttrack, waarvan vijf jaar in competitie. Trainen doe hij in Brugge, Gent en Liedekerke, zowel bij zijn club als met de nationale selectie. Sinds zijn vierde doet hij ook aan skeeleren. Hij combineert beide sporten: shorttrack in de winter en skeeleren in de zomer. Van 10 tot 15 januari neemt hij deel aan het Europees Jeugd Olympisch Festival.

Warre Van Damme: “We zijn net terug van het WK junioren in Montreal. Dat was mijn eerste WK. Op de 1500m werd ik 30e op 80 deelnemers. Niet slecht als één van de jongste deelnemer, als 16-jarige nam ik het daar op tegen heel wat 18-jarigen.”

“Van de West-Europese landen ken ik bijna alle shorttrackers. Maar met de atleten uit landen zoals Zweden en Hongarije erbij is het moeilijk om het niveau in te schatten. Het podium zal te hoog gegrepen zijn, maar ik ga toch voor enkele mooie prestaties. Daarnaast ga ik ook met volle teugen genieten van het EJOF met Team Belgium. Hopelijk kan ik ook wat andere sporten bekijken zoals snowboard of ijshockey.”

Op de vraag hoe graag hij naar de grote Olympische Spelen wilt, antwoordt Warre: “De Olympische Spelen zijn natuurlijk het ultieme doel. Maar we moeten realistisch blijven: de weg is nog lang. Welke mogelijkheden krijg ik zelf? Hoe evolueert de omkadering? Lukt de combinatie met mijn studies? Ik werk stap voor stap verder. Wie weet waar dit verhaal eindigt?”