Logo of Team Belgium

Hoe ervaarden de atleten en hun coachen de Team Belgium Youth Training Camps?  Wat vonden zij het meest interessant en wat vonden zij het meest fun? Wij vroegen het aan skateboarder Andrea Caizza,  rugby-speelster Lore de Norre en aan Nele Poffyn, assistent coach van de U17 Cats. 

Skateboarder Andrea Caizza is 13 jaar en woont in Strepy-Bracquegnies bij La Louvière. Sinds dit jaar maakt hij deel uit van een Be Gold project. 

“Ik heb hier jonge atleten leren kennen die – net als ik – even gepassioneerd zijn over hun sport. Ik heb ook enkele trainingen van andere atleten kunnen bijwonen en dat was zeer verrijkend.
Naast de training met mijn coach, Simon Deprez, kreeg ik de gelegenheid om deel te nemen aan de infosessies die door het BOIC werden georganiseerd, waaronder teambuilding, een presentatie over zelfvertrouwen en een andere over het combineren van sport en studie op hoog niveau.” 

“Ik heb veel plezier beleefd aan mijn trainingen in het Eller Skatepark in Düsseldorf. De sfeer was er erg goed en ik heb er nieuwe vrienden gemaakt. Ik heb ook deelgenomen aan een avondsessie met enkele uitdagingen ... dat was erg leuk!”  

Nele Poffyn: “Deze Team Belgium Youth stage geeft de mogelijkheid om meer gedetailleerd aan de slag te gaan met talentvolle speelsters. Ze krijgen een eerste kennismaking met de manier van werken en van de omkadering bij de nationale jeugdselecties.” 

Lore De Norre is 16 jaar en woont in Heusden: “De workshops doen je op andere manieren kijken naar topsport, het contact met atleten uit andere sporten hebben mij geïnspireerd. Ik merk dat we veel gemeenschappelijke punten hebben en allemaal willen uitgroeien tot Olympische topsporters.”  Rugby BelSevens U17 - Lore De Norre onderste rij, 1e van rechts