Logo of Team Belgium

Niet alleen de atleten van Team Belgium presteren op topniveau, ook onze scheidsrechters en juryleden spelen mee op het hoogste niveau. De Week van de Official in Vlaanderen is het ideale moment om enkele van hen aan het woord te laten. De Commissie Officials van het BOIC slaat hiervoor de handen in elkaar met de Vlaamse Sportfederatie (VSF). Op donderdag 8 oktober om 19u30 organiseren we een online inspiratiesessie met enkele Belgische topofficials. Het doel: “Inspire The Next Generation”.

De volgende officials zullen aan het woord komen:

  • Laurine Delforge - scheidsrechter hockey
  • Arturo Di Giacomo - scheidsrechter volleybal
  • Bruno De Wannemaecker - jurylid wind- en kitesurfen
  • Rita Zonnekeyn - jurylid kunstschaatsen

Moderator van dienst is Dominique Monami.

Wil jij weten hoeveel Olympische Spelen deze vier samen op hun palmares hebben of wat hun tips zijn voor beginnende officials, registreer je dan via deze link: https://www.vlaamsesportfederatie.be/kalender/inspiratiesessie-met-topofficials-gratis-webinar

Deelname is gratis, maar inschrijven is wel noodzakelijk. De inschrijvingen gebeuren enkel via de website van de VSF. Er is ook een Q&A voorzien, dus aarzel niet om zelf ook een vraag te stellen. Je kan het webinar nadien nog een week herbekijken.

Dit Webinar maakt deel uit van de “Week van de Official” in Vlaanderen dat door de VSF van 3 t.e.m. 11 oktober wordt georganiseerd. De sessie zal dus in het Nederlands worden gehouden. Ook in de Franstalige Gemeenschap organiseert AISF-AES een campagne ter promotie van officials onder de titel #TousPourLArbitre. Deze activiteiten zijn voorlopig opgeschort door het coronavirus.

Meer info:

https://www.weekvandeofficial.be/

https://aes-aisf.be/campagne-arbitrage/

(Foto: KBHB)