Logo of Team Belgium

Meervoudig kampioene snooker, Wendy Jans werd toegevoegd aan de delegatie voor Wroclaw 2017. Team Belgium telt nu 64 atleten uit 12 sporten: biljart (2), gymnastiek (acrobatisch 4 en tumbling 1), handboogschieten (2), ju-jitsu (9), korfbal (14), oriënteringssport (1), pétanque (4), reddend zwemmen (10), roller skating (4), sportklimmen (1), touwtrekken (10) en waterski (2 atleten). Chef de Mission voor Team Belgium is Rudy Lahor van het BOIC.

De tiende editie van de Wereldspelen wordt van 20 tot en met 30 juli 2017 in het Poolse Wroclaw gehouden. 

Zo’n 3.500 atleten uit meer dan 100 landen doen naar verwachting mee in 31 sporten aan deze tiende editie van de Wereldspelen.
De Wereldspelen zijn een internationale multidisciplinaire competitie voor niet-olympische sporten en sportdisciplines. Net als de Olympische Spelen vinden ze om de vier jaar plaats, volgend op het jaar van de Olympische Zomerspelen. Er wordt ook een openings- en sluitingsceremonie gehouden.

Sporten die ooit deel uitmaakten van de Wereldspelen zijn inmiddels een olympische sport.
Zo maken o.m. badminton, beachvolleybal, taekwondo, triatlon, rugby sevens deel uit van het olympisch programma. In Tokio in 2020 krijgen ook baseball/softbal, karate en sportklimmen hun plaats op de Olympische Spelen.

Het evenement werd voor het eerst gehouden in Santa Clara (VS) in 1981 en wordt georganiseerd door de Internationale Vereniging voor Wereldspelen (IWGA), met steun van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).