Logo of Team Belgium

De Baloise Belgium Tour gaat dit jaar omwille van de coronacrisis niet door van 10 tot 14 juni. Organisator Golazo heeft daarom een alternatief uitgewerkt. Wielertoeristen kunnen zich vijf dagen lang virtueel aansluiten bij een kopman of kopvrouw uit het peloton. Onder anderen Remco Evenepoel, Greg Van Avermaet, Victor Campenaerts, Jolien D'hoore en Sanne Cant bevestigden hun deelname. De ploeg die samen de meeste kilometers aflegt, wint de eerste virtuele Baloise Belgium Tour.

Twaalf ploegen zullen deelnemen aan de virtuele Baloise Belgium Tour. De kopmannen zijn Remco Evenepoel, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Victor Campenaerts, Laurens De Vreese, Xandro Meurisse, Toon Aerts en Robbe Ghys. Jolien D'hoore, Sanne Cant, Ceylin Alvarado en Ellen Van Loy zijn kopvrouw van een team met uitsluitend vrouwen.

"Al wie graag fietst kan zich inschrijven om meesterknecht te zijn en belandt bij één van de kopmannen of -vrouwen in de ploeg", zo klinkt het in een persbericht. "Ieder legt individueel zijn of haar kilometers af. Al die kilometers samen vormen het totaal van de ploeg en zo wint elke dag de ploeg met de meeste kilometers de 'rit', na vijf dagen kennen we de eindwinnaar. Of iemand veel of weinig fietst, trager of sneller, het maakt niet uit. Iedereen wordt automatisch ingedeeld bij één van de ploegen en elke kilometer telt."

"Dit leek ons een uitstekende kans om de brug te slaan tussen de koers, de profs en de recreant", stelt koersdirecteur Rob Discart. "Die laatste kan nu vijf dagen lang het gevoel krijgen zelf midden in de koers te zitten. De kopman of kopvrouw zal elke ochtend zijn of haar team aanmoedigen, zoals de ploegmanager dat anders in de teambus doet. We delen elke dag en aan het einde truien uit, samen met onze trouwe partners. De winnende kopman krijgt de echte Baloise leiderstrui, de winnende vrouw de Lotto leiderstrui. Voor de meesterknechten ligt er een mooie prijzenpot te wachten waar ze kans op maken. We hebben ook nevenklassementen voor de strijdlust (het meeste aantal uren op de fiets) en de beste jongere, met dank aan Sport Vlaanderen."

Inschrijven kan op de website www.virtualbaloisebelgiumtour.be

Belga