Logo of Team Belgium

Het BOIC verwelkomt Wim Vandeven in zijn team. Wim Vandeven gaat vanaf 1 februari 2016 aan de slag als High Performance Manager. Hij versterkt het topsportteam van Eddy De Smedt en zal samen met High Performance Manager, Philippe Préat op het terrein de selectie, voorbereiding en begeleiding van de Belgische topatleten opvolgen en er zo toe bijdragen dat de atleten in optimale omstandigheden op hoog niveau kunnen presteren op internationaal vlak.

Wim Vandeven

Wim Vandeven start in deeltijds dienstverband omdat zowel het BOIC, de Vlaamse Atletiekliga (VAL) als huidige werkgever, als Bloso waar hij deel uitmaakt van de Pool van Toptrainers, uitgaan van het principe “topatleet centraal” en zij hem op die manier de mogelijkheid willen bieden om de atleten die zich voorbereiden op de Olympische Spelen van Rio verder te begeleiden.

Wim Vandeven is geen onbekende in de sportwereld. Afgestudeerd als kinesist wist hij zich te profileren als een uitstekende atletiektrainer maar ook als physical coach van topsporters in andere sporten zoals o.a. judo en tennis. Met de atleten die hij begeleidde behaalde hij topresultaten op internationale competities, denken we maar aan de gouden medaille van Tia Hellebaut op de Olympische Spelen van Peking. Zijn ervaring, zowel op als naast het terrein, zal zeker bijdragen tot maximalisatie van de sportprestaties van onze atleten.

Wim Vandeven : “Het is een grote eer en uitdaging voor mij om, na 30 jaar als trainer/coach in het veld te hebben gestaan, door het BOIC weerhouden te zijn uit de vele sterke kandidaten. Samen met mijn toekomstige collega’s en alle andere actoren in het Belgische sportveld zal ik trachten de competitiviteit van de Belgische sport te helpen verbeteren met dezelfde inzet en gedrevenheid die mij ook als trainer/coach al typeerde.

”Zoals eerder aangekondigd maakt de aanwerving van Wim Vandeven als High Performance Manager deel uit van de herschikking van het departement ‘Elite Sports’ van het BOIC. De respons op de vacature was enorm”, vertelt Philippe Vander Putten, de CEO van het BOIC. “We hebben veel kandidaten gezien met een indrukwekkend palmares in de topsportwereld. Het was dus moeilijk om een keuze te maken. Ik wil alle kandidaten bij deze nog eens bedanken voor hun inspanningen.”

“Wim Vandeven is een man met een enorme ervaring. Zijn sportieve prestaties dwingen in heel België respect af. Hij kent het Belgische en internationale sportlandschap en heeft al bewezen over alle kwaliteiten te beschikken om in een professionele context zijn verantwoordelijkheden met verve in te vullen. Team Belgium gaat voor topprestaties op het hoogste niveau, en daar zal Wim Vandeven zeker zijn steentje in bijdragen. Ik ben heel blij dat hij ons team komt versterken.”


Volg Team Belgium op zijn weg naar Rio 2016, schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.