Logo of Team Belgium

De vierjaarlijkse hoogmis voor olympische winteratleten staat bijna voor de deur en die periode is ook voor sportjournalisten en -fotografen een periode om reikhalzend naar uit te kijken. Net als voor de atleten is het immers ook voor hen een absoluut hoogtepunt in hun professionele carrière. Belga stuurt steevast één (tekst)journalist en één fotograaf ter plekke en zij geven drie weken lang het beste van zichzelf om alles wat tijdens en rond de Winterspelen gebeurt in tekst, foto en zelfs video te volgen.

Voor Belga zijn het Toon Sacré (tekst) en Dirk Waem (foto) die begin februari richting Zuid-Korea afreizen. Ze maken allebei hun olympisch debuut op 'winterniveau', maar hebben wel al voldoende olympische ervaring op zak (met onder meer de Zomerspelen in Londen en Rio op hun palmares). Drie weken lang dompelen ze zich onder in de unieke olympische sfeer en zorgen ze voor een zo volledig mogelijke verslaggeving over de Belgische deelnemers: trainingen en persmomenten volgen, op de eerste rij staan bij de wedstrijden van de atleten, nadien reacties sprokkelen in de mixed zone. Toon wil geen enkel nieuwsfeit missen, Dirk is dan weer steevast op zoek naar sprekende foto's en legt alle soorten emoties vóór, tijdens en na de wedstrijden vast op de gevoelige plaat.

Teksten schrijven van op de pendelbussen die tussen de olympische venues rijden, niet op een uurtje minder slaap kijken om die éne voorbeschouwing of reactie nog in te blikken of net iets langer zoeken naar hét beeld van de dag: het is tijdens Olympische Spelen vaste prik voor onze mensen ter plekke. Ons olympisch duo wordt vanuit Brussel ook ondersteund door een voltallige sport- en fotoredactie, die de klok rond (24/7, inclusief nachtshiften dus) werkt om voor een zo compleet mogelijke verslaggeving te zorgen. Noem het gerust een (kleine vorm van) topsport, wat Team Belga presteert tijdens Olympische Spelen. Achteraf geen medailles of olympisch diploma voor hen, maar wel een schat aan ervaring.