Logo of Team Belgium

Het WK atletiek indoor, dat van 13 tot 15 maart zou plaatsvinden in de Chinese stad Nanjing, is uitgesteld naar 2021 door het coronavirus. Verschillende Belgische atleten hadden het WK op hun programma in de aanloop naar Tokio gezet, en zijn dan ook ontgoocheld door de afgelasting. Ook al heerst het besef dan de risico's te groot zouden zijn.

Hordeloopster Eline Berings is ontgoocheld over de beslissing van de internationale atletiekfederatie (World Athletics). "Dit is heel zuur voor wie het WK nodig heeft met oog op de Spelen", klinkt het. "Ik spreek niet alleen voor mezelf", zegt de Gentse. "Voor wie het WK nodig heeft met oog op de Spelen, is dit heel zuur." In Nanjing vielen een hoop punten te verdienen voor de olympische ranking. Berings kan die punten goed gebruiken, want afgelopen zomer sprokkelde ze nauwelijks punten door blessureleed. 

Dat het haar laatste jaar is, maakt het voor Berings extra pijnlijk. "Ik heb zo hard gewerkt en voelde dat mijn beste tijden eraan zaten te komen, dit is een streep door de rekening. Mijn laatste indoorseizoen valt in het water, want er is geen referentiewedstrijd meer. Ook naar sponsors toe is het niet erg interessant als je nog geen zicht hebt op olympische kwalificatie."

Cheetahs: "Zonde voor ons"

Hanne Claes vernam het nieuws over de afgelasting van het WK in het Chinese Nanjing op stage in Zuid-Afrika. "Heel jammer", zegt ze. "Vooral voor atleten als Eline Berings en Anne Zagré, die al geplaatst waren, vind ik het echt zonde. Maar ook met de Cheetahs waren we van plan om naar China af te zakken." 

Helemaal kapot is Claes nu ook weer niet van het nieuws. "Ik begrijp de beslissing en zou zelf ook het gezondheidsrisico niet willen nemen in een olympisch jaar. Het WK indoor was geen hoofddoel voor mij." 

Carole Bam, bondscoach van de Cheetahs, is ook ontgoocheld. "De meisjes hebben zich allemaal voorbereid op dat WK, dus de beslissing is echt zonde voor ons."

(met Belga)