Logo of Team Belgium

Matthias Casse ziet het nakende wereldkampioenschap judo als een belangrijk meetmoment richting Olympische Spelen, voor hem het absolute hoogtepunt van 2021. Dat vertelde de nummer één van de wereld in de klasse tot 81 kg dinsdag tijdens een videoconferentie.

Casse kijkt met vertrouwen maar met zonder al te veel druk naar het WK, dat zondag in Boedapest van start gaat. Zelf komt hij volgende week woensdag in actie. "Ik wil op dit WK vooral testen waar ik sta", schetste Casse als voornaamste doelstelling. "Het is het ideale meetmoment om eventuele tekorten vast te stellen waarna er nog voldoende tijd is om bij te sturen. Ik weet nog niet wie er exact gaat deelnemen. Wel staat vast dat de Japanse toppers er niet zullen zijn maar hun nummers 2 zijn nog altijd absolute wereldtop."

Casse heeft een goede voorbereidingsperiode achter de rug. "Enkel de coronaprik zorgde voor lichte hinder. Na de eerste prik heb ik een dag koorts gehad maar daarna kon ik weer vlot aan de slag. Van de tweede prik ondervond absoluut geen nevenverschijnselen. Die vond plaats op een zaterdag en maandag kon ik alweer 'volle bak' trainen." 

Casse verwees ook naar de belangrijke rol die coach Mark van der Ham vervult in de mentale begeleiding richting Olympische Spelen. "Hij schermt mij af van alle mogelijke negatieve invloeden die mijn voorbereiding zouden kunnen verstoren. Hij creëert voor mij het ideale klimaat waardoor ik mij volledig kan concentreren op het judo."

Hij is ook blij met een WK in Boedapest: "Het is niet ver reizen waardoor wij amper trainingsdagen moeten missen en wij zo weinig mogelijk rompslomp ondervinden tijdens het reizen zelf als gevolg van de strenge coronamaatregelen. In Boedapest is bovendien de hoofdzetel van de Internationale judofederatie gevestigd en dat biedt de grootste garantie voor een perfecte organisatie rond corona en daarbuiten."

Belga