Logo of Team Belgium

Ondanks de ontgoocheling over het mislopen van een tweede opeenvolgende wereldtitel keek Red Lion Felix Denayer toch met trots terug op zijn laatste WK. "Wat we al jaren met deze groep doen, is niet normaal. We moeten ons dat realiseren", zei de aanvoerder van de Belgische hockeymannen zondag na de WK-finale in Bhubaneswar, die na shoot-outs (5-4) door Duitsland gewonnen werd.

"We zijn toch trots op wat we gedaan hebben. We hebben genoten van het toernooi. Voor sommigen was het zeker hun laatste WK-wedstrijd", stelde Felix Denayer, die in het Kalinga Stadion de Fair Play Award voor België in ontvangst nam.

"Het was zeker mijn laatste wedstrijd op een WK", aldus de speler van Dragons, vader van twee dochters. "We offeren zoveel op en enkelen hebben een gezinsleven. Ik zal blij zijn om naar huis te gaan en iedereen te zien. We proberen vooral degenen die ons volgen trots te maken en mensen te inspireren. Ik hoop dat we daarin geslaagd zijn. Ook al is de teleurstelling over de nederlaag in de finale groot, we kunnen trots zijn op het feit dat we de afgelopen jaren geschiedenis hebben geschreven."

Belga