Logo of Team Belgium

Wout Van Aert en Victor Campenaerts verdedigen vrijdagnamiddag de Belgische kleuren tijdens het WK tijdrijden in Imola. Allebei gaan ze op het vlak parcours over 31,7 km voor eremetaal.

Van Aert schitterde in de Tour en wil die topvorm deze week verzilveren in Italië. Zowel vrijdag in de tijdrit als zondag in de wegrit gaat hij voor het allerhoogste. "Ik heb m'n kans en heb er zin in, maar mannen als Ganna, Campenaerts en Dennis hebben wel een specifiekere voorbereiding gehad zonder de Tour. Anderzijds moet het parcours me wel liggen. De afstand is ideaal: niet te lang en dat ligt me zeker. Het wordt hier een tijdrit die je op de kracht moet rijden. Dus dat is zeker in mijn voordeel", sprak hij vooraf. 

Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts is eveneens ambitieus. Hij heeft geen Tour in de benen en werkte specifiek toe naar het WK. "Ik sluit niet uit dat we met twee Belgen op het podium staan", zei hij. Als topfavoriet noemt hij Van Aert. "Wie hem klopt, wordt wereldkampioen. Maar ook Stefan Kung, Rohan Dennis, Filippo Ganna, misschien zelfs Tom Dumoulin, al is het parcours misschien te snel voor hem. Zelf mik ik op het podium. Ik werd al eens derde, als ik niet op het podium zal staan, zal ik ontgoocheld zijn. Ik mik op het podium en droom van de wereldtitel." 

De Australiër Rohan Dennis verdedigt zijn titel. Hij won vorig jaar voor Remco Evenepoel, die na zijn zware val in de Ronde van Lombardije een punt zette achter zijn seizoen. Dennis begint eraan om 15u54. Zes minuten eerder start Van Aert als op vier na laatste. Campenaerts vertrekt om 15u37:30.

(Belga)