Logo of Team Belgium

Wout vanAert is vrijdagavond op het Sportgala in Schelle voor de eerste keer in zijn carrière uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Emma Meesseman wordt Sportvrouw van het Jaar. De Belgian Cats het Ploeg van het Jaar, en hun coach, Philip Mestdagh is de Coach van het Jaar. 

"Dit is de grootste prijs die je kan pakken als sporter", zo reageerde Wout van Aert. "Ik vind het belangrijk elke prijs naar waarde te schatten, maar dit is toch de grootste prijs die je kan pakken als sporter. Ik ben hier enorm trots op", zei de Kempenaar. "Dit is weinig wielrenners gegeven. Ik ben een beetje sprakeloos. Ik bekeek dit jaar als een overgangsjaar, maar het werd veel meer. Een jaar geleden had ik dit zeker niet verwacht. België heeft veel sporters die op topniveau presteren. Het klopt wel dat andere sporters door de coronacrisis geen topprestaties konden leveren, daar moet ik niet rouwig om zijn."

"Ik ben zeer dankbaar en vereerd dat ik deze trofee mag ontvangen in dit toch wel vreemde sportjaar", verklaarde Emma Meesseman. "Ik ben vooral blij dat het basketbal eens op nummer 1 mag staan op het Sportgala. Het is dan ook een erkenning die ik heel graag wil delen met mijn ploeggenoten bij de Belgian Cats. Verder hoop ik vooral dat we allemaal gezond blijven en dat we samen met de andere Belgische atleten heel mooie prestaties kunnen behalen op de Olympische Spelen van volgend jaar."

Ann Wauters ontving in naam van de Belgian Cats de trofee voor Ploeg van het Jaar. "Dit is de mooiste prijs, want die is voor iedereen die in de ploeg heeft bijgedragen aan de prestaties. We hebben toch een hele weg afgelegd. Het is een speciaal jaar, maar we mogen fier zijn op wat we bereikt hebben. Die prijs betekent misschien meer dan je zou denken. Op het EK en op de Olympische Spelen kan deze trofee ons nog een extra duwtje geven."

"Het is leuk om de trofee van Coach van het Jaar te ontvangen, dit is toch wel een erkenning", reageerde Mestdagh, sinds 2015 coach van de Belgian Cats. "Het verleden van het nationale team speelt natuurlijk ook in mijn voordeel. Als er niets is, en dan kom je plots in de spotlights... Het valt op als je dan resultaten behaalt. We leven toch in het land van koning voetbal, en dan sta je daar als basketcoach. Dan blijkt dat er toch wel waardering is voor onze ploeg."

Met Belga