Logo of Team Belgium

"Ik ben super blij", vertelde Van Aert. "Ik kijk nu tijdens dit interview voor het eerst naar de beelden. Hoedje af.  Van Aert feliciteerde meteen na afloop Evenepoel.

"Ik ben blij dat ik deel kon uitmaken van dit team", zei hij nog bij Sporza. "Onze tactiek zat goed in elkaar en we hadden telkens de controle. Of ik ook de benen had om wereldkampioen te worden? Ik denk het eerlijk gezegd wel. Maar we hadden nu eenmaal de luxe met twee kopmannen. Ik was bliksemafleider voor Remco. Ik zit door die sterke mannen voor mij in een zetel achteraan het peloton en hij blijft voorop."

"Het duurde lang vooraleer er reactie was in onze groep. Pas toen de alarmbellen afgingen omdat Remco dezelfde voorsprong bleef houden, wist ik dat hij weer een superdag had. Dat Remco alleen voorop reed, wisten we pas bij het ingaan van de laatste ronde. Toen wisten we dat de winstkansen heel groot waren. Ik ben blij dat hij ook een beetje door mij die titel heeft kunnen pakken, veel jongens hadden hun koers op mij afgestemd en dat geeft Remco ook wat meer vrijheid. Leuk dat het zo uitdraait en we een Belgische wereldkampioen hebben. In de toekomst kunnen we nog mooie dingen doen met deze Belgische ploeg."

Belga