Logo of Team Belgium

Na zijn coronabesmetting keerde Wout van Aert in Parijs-Roubaix met een tweede plaats. Daar was hij erg tevreden mee. Van Aert maakte ook meteen bekend dat hij volgende week start in Luik-Bastenaken-Luik.

"Ik ben er zelf verbaasd over", vertelde Van Aert over zijn koers. "Ik ben supertevreden dat ik toch beloond word met een tweede plaats. Ik mag echt tevreden zijn, denk ik. Ik was natuurlijk naar hier gekomen met een vrije rol, maar het was afwachten hoe het zou gaan. Maar het ging best goed. Ik denk niet dat ik ergens teleurgesteld moet zijn. Had je me dit op voorhand gezegd, dan was ik daar heel blij mee geweest. En dat ben ik ook."

"Het liep allemaal goed, tot ik pech had in het Bos van Wallers. Vanaf daar was het niet altijd een gemakkelijke koers, maar de benen waren veel beter dan verwacht. Ik kon de finale rijden, en dan was het logisch dat ik ervoor zou gaan. De vroege vluchters die over bleven hadden nog een hele grote voorsprong, en ik dacht toen dat dat het moment was om te koersen om nog kans te maken op de overwinning. Maar ik had daarna nog eens pech, en dat was misschien de keer te veel."

Bij de winst van Dylan van Baarle kon Van Aert zich sportief neerleggen: "Dylan was zeker één van de sterkste renners, en ook diegene waar ik het meeste schrik van had toen hij voorop kwam te zitten. Je weet dat hij niet stilvalt. Als je dan ziet dat hij alleen maar verder wegrijdt: chapeau."

Zijn wedstrijd overtuigde Van Aert ook om volgende zondag te starten in Luik-Bastenaken-Luik. "We wilden vandaag afwachten hoe het liep. En ik denk dat ik wel mag zeggen dat ik alle verwachtingen overtroffen heb, dat de benen veel beter draaiden dan ik had durven te denken. In dat geval zou ik Luik ook doen. Daar kijk ik wel naar uit. Al bij al is dat een voordeel van het groot nadeel dat ik heb gehad."

Belga