Logo of Team Belgium

Na de Belgische openingsklassieker, de Omloop Het Nieuwsblad, heeft Wout van Aert nu ook de E3 Classic Harelbeke op zijn naam gebracht. Na een indrukwekkend nummertje op de Paterberg ranselde hij alles en, bijna iedereen, uit zijn wiel. Enkel zijn ploegmakker Christophe Laporte was bij machte om de Belgische kampioen te volgen. Aan de finish reden Wout van Aert en Christophe Laporte arm in arm over de eindmeet. De wedstrijdjury duidde, na het bekijken van de wedstrijdbeelden, de Belgische kampioen als eindlaureaat aan.

"Een wedstrijd als de E3 Classic Harelbeke heeft nooit geheimen. Dat was dit jaar ook het geval. Wij hebben vandaag een fantastische ploegprestatie afgeleverd. Ik heb bijna geen woorden om dit te omschrijven.", vertelde hij.

"Dit is een mooie uitgangspositie voor wat nog komt maar binnenkort schuiven er nog enkele toprenners bij en dat zal het er allemaal niet gemakkelijker op maken. Hetgeen me bij blijft is dat we een zeer sterke ploegprestatie neerzetten. Dat geeft vertrouwen voor onder andere Gent-Wevelgem en zeker de Ronde van Vlaanderen van volgende week zondag. Dat de E3 de referentie is voor de Ronde en wat ik nu leer uit mijn prestatie? Dat koersen een heel harde stiel is", lachte Wout van Aert.

Belga