Logo of Team Belgium

Wout Van Aert heeft op indrukwekkende wijze de vijfde rit in de Tour de France gewonnen. Onze landgenoot won de massasprint voor de Nederlander Cees Bol en de Ier Sam Bennett.

"Vandaag was het geen gewone massasprint" begon Van Aert. "Het was best wel lastig in de finale: heuvelachtig op het eind en met ook nog wind, veel wind eigenlijk. Ik wist dat me dat zou liggen. Ik ben heel blij dat ik de kans kreeg van de ploeg om er voor te gaan en dat ik die kans met beide handen meteen heb kunnen grijpen. Ik ben echt trots op deze zege." 

Is hij verrast over zijn eigen vorm en over de prestaties van Ineos die niet zo sterk voor de dag lijken te komen in vergelijking met andere jaren?. "Ik ben niet zo verrast meer over mezelf eigenlijk op dit moment", antwoordde hij. "Ik voel al een paar weken dat het enorm goed gaat en dat geeft ook veel vertrouwen om te koersen.

Focus op de ploeg

Is hij nog bezig met de rit naar de Champs Elysees? "Ja, dat is de laatste rit en dan moet je niets meer overhouden voor de dag nadien. Dus natuurlijk, als ik er nog bij ben, dan moet ik het proberen. Het is een heel mooie finish en staat mooi op je palmares, maar er komen nu nog 2,5 weken in de Tour met veel werk en verantwoordelijkheden. Tot dan ligt de focus op het werk voor de ploeg."

Geen etiket

"Ik denk niet dat er noodzakelijk één label op me gekleefd moet worden", was op de reactie van Wout van Aert woensdag op de vraag van een journalist wat voor renner hij nu precies was: een sprinter, klimmer, klassiek renner. "Misschien is dat wel mijn sterkte, dat ik weiger dat er een etiket op me gekleefd word. Daarom geloof ik in de vele opties die ik als renner heb. Het is fantastisch om veelzijdig te zijn." 

Belga