Logo of Team Belgium

Wout van Aert hoopte voor zijn rentree in de Scheldecross in Antwerpen op een plek in de top tien, het werd een tweede plaats achter eeuwige rivaal Mathieu van der Poel. "Dit is beter dan ik had verwacht, ik had niet gedacht om op het podium eindigen", reageerde hij.

Wout Van Aert startte op de tweede rij, maar kende een kanonstart en zat meteen voorin. "Ik stond naast Vincent Baestaens, er kwam meteen een gaatje en ik kon er door. Daar was ik wel op gebrand, een goede start, ik wilde het daar niet laten liggen."

Die snelle start kon Van Aert niet bevestigen in de ronde nadien toen Mathieu van der Poel versnelde. 'Het was zoals vanouds, Mathieu perste er een supersnelle ronde uit en ik kon hem niet volgen. Daarvoor moet ik echt op mijn top zijn en dat ben ik nog niet. Maar goed, ik ben tevreden, ik heb nog maar vijf, zes weken training in de benen. Het was goed maar het kan nog beter, op verschillende vlakken. Zo heb ik nog niet echt een versnelling in de benen, moet mijn acceleratie naar de bergjes toe nog beter. Maar ik ben wel tevreden dat ik een heel uur lang een hoog tempo kon rijden en ik maakte ook niet te veel fouten."

"Er zit nog veel rek op. Over vijf, zes weken, met meer training en meer crossen in de benen, ben ik een andere atleet", besloot hij.

Belga