Logo of Team Belgium

Elise Mertens (WTA 17) is er zondag niet in geslaagd het WTA-toernooi in het Turkse Istanboel (gravel/235.238 dollar) te winnen.

In de finale ging het topreekshoofd in twee sets onderuit tegen de Roemeense Sorana Cirstea (WTA 67): 6-1 en 7-6 (7/3) na 1 uur en 40 minuten.

In drie onderlinge confrontaties stond Mertens telkens in het verliezende kamp. In de eerste set wist Mertens geen enkele keer haar opslag te behouden, terwijl ze slechts één keer door de service van Cirstea ging: 6-1. Mertens kwam in de tweede set beter voor de dag. Bij 1-2 lukte ze een break.

Mertens liep uit tot 2-5, maar verloor dan vier spelletjes op een rij. Uiteindelijk wist ze toch nog een tiebreak uit de brand te slepen. Maar daarin bleek Cirstea het meest koelbloedig.

Maar liefst dertien jaar na haar eerste WTA-titel in Tashkent (2008) heeft Cirstea zo haar tweede WTA-toernooi gewonnen. Mertens moet nog even wachten op een zevende WTA-titel, na Hobart (2017 en 2018), Lugano (2018), Rabat (2018), Doha (2019) en de Gippsland Trophy begin dit jaar.

In Istanboel staat Belgiës nummer 1 ook nog in de finale van het dubbelspel, die later op de dag plaatsvindt. Aan de zijde van de Russin Veronika Kudermetova neemt Mertens het daarin op tegen de Japanners Nao Hibino en Makoto Ninomiya.

Belga