Logo of Team Belgium

De Yellow Tigers hebben zondag in de Nations League volleybal gestunt tegen regerend olympisch kampioen China. De Belgen haalden het met 3-2 in het Italiaanse Rimini. De setstanden waren 17-25, 27-25, 23-25, 25-21 en 15-8.

De speelsters van bondscoach Gert Vande Broek breien zo een vervolg aan een mooie reeks overwinningen. De voorbije drie wedstrijden wonnen ze ook telkens met 3-2, tegen de Dominicaanse Republiek, Polen en Zuid-Korea.  In de stand rukt België op naar een voorlopige zesde plaats. De top vier na de groepsfase stoot door naar de finaleronde.  Maandag (21u) nemen de Yellow Tigers het op tegen Brazilië.

Vorig jaar werd de Nations League geannuleerd vanwege de coronapandemie. Het toernooi vindt dit jaar plaats in een bubbel in het Italiaanse Rimini.  In de Nations League zijn de Belgische vrouwen één van de "challenger teams", net als Polen, Canada en de Dominicaanse Republiek. Ze zijn dus niet verzekerd van deelname. Maar in deze editie is er uitzonderlijk geen degradant, waardoor de Yellow Tigers er in 2022 ook zeker bij zullen zijn. In 2018 eindigde België in de eerste editie als dertiende, een jaar later misten ze als zevende maar nipt de finaleronde die destijds met zes werd afgewerkt.

Na de Nations League volgt voor de Yellow Tigers komende zomer nog het EK (18 augustus-4 september).

Belga