Logo of Team Belgium

Het WK zit erop voor de Yellow Tigers na een  nederlaag tegen topland China. De Belgen haalden in deze wedstrijd hun gebruikelijke niveau niet, maar mogen wel terugblikken op een fantastisch toernooi waarin ze 9e eindigen.

Na de nederlaag tegen volleybalgrootmacht Brazilië was de opdracht voor de Yellow Tigers duidelijk in hun laatste groepswedstrijd tegen China, het nummer vijf van de wereld. België moest met 3-1 of 3-0 -stunten om zich bij de laatste acht op het WK te scharen.

Tegen toplanden Italië en Brazilië hadden de Yellow Tigers al laten zien dat ze met de absolute wereldtop konden wedijveren. Tweemaal wonnen ze toen de openingsset, maar dit keer liep de start bij de volleybalspeelsters moeilijker.

De Belgische receptie draaide vierkant en in de opbouw werden te vaak de foute keuzes gemaakt. Een sterk China kon teren op middenspeelster Wang en de indrukkwekkend hoekaanvalster Li om comfortabel set één te pakken: 25-18.

België mag hoe dan ook terugkijken op een fantastisch WK, het beste uit de geschiedenis van Tigers. Door de nederlaag van Nederlaag tegen Japan eindigt België 9e. Daarmee doen ze beter dan de 11e plaats op het WK in 2014.

Belga