Logo of Team Belgium

Kenny De Ketele en Robbe Ghys staan na de eerste ploegkoers op de openingsavond dinsdag, om 22u35, op kop van het klassement in de Zesdaagse van Gent. Zij totaliseerden 46 punten. Net 5 meer dan de Deense wereldkampioenen Michael Morkov/Lasse Norman Hansen. In dezelfde ronde volgen Jonas Rickaert met de Zwitser Silvan Dillier (19 punten) en Jasper De Buyst met de Duitser Roger Kluge (14 punten). De rest van het pak volgt reeds op 1 of meerdere ronden.

Het was Kenny De Ketele die in het eerste nummer van de avond, de puntenkoers, meteen orde op zaken stelde door de 10 punten te pakken. Jules Hesters won dan weer de tweede puntenkoers.

De Europese kampioenen, Jan-Willem van Schip met Yoeri Havik slaagden erin de ploegafvalling naar hun hand te zetten, Tuur Dens en Marc Hester deden dat in de tijdrit-baanronde. In de daaropvolgende ploegkoers over 40 minuten werd er van bij de start slag om slinger gedemarreerd.

Met nog 15 minuten voor de boeg pakte Kenny De Ketele met Robbe Ghys opnieuw een winstronde en moesten de andere koppels opnieuw reageren.

Vier ploegen slaagden erin de rest op één of meerdere ronden te zetten. In de daaropvolgende sprint haalden de wereldkampioenen Michael Morkov/Lasse Norman Hansen het van Kenny De Ketele/Robbe Ghys. Jonas Rickaert met Silvan Dillier eindigden in dezelfde ronde, net als Jasper De Buyst met Roger Kluge.  Iljo Keisse met de Brit Mark Cavendish (24 punten) moesten reeds een ronde toegeven, net als het Belgische koppel Otto Vergaerde met Jules Hesters (17 punten).

Belga