Logo of Team Belgium

Wout van Aert verlengde zijn patent op onoverwinnelijkheid in de ploeg door donderdag de kruising van de Azen van Loenhout te winnen,zijn 6e succes in zes partijen dit seizoen.

"Ik kan niet ontkennen dat het momenteel goed gaat", zei de Belgische kampioen, winnaar voor de 3de keer in Loenhout na 2014 en 2016. "Het is belangrijk dat het zo doorgaat, we zullen de komende dagen in korte tijd veel cross hebben. Dan zal het met het oog op de Belgische kampioenschappen nodig zijn om te herstellen. Het is mooi om hier te winnen. Loenhout ligt niet ver van waar ik woon en ben opgegroeid. Toen ik klein was, kwamen we vaak naar het Kruis van de Azen kijken. Ik heb dus andere mooie herinneringen dan mijn drie overwinningen", aldus van Aert,die won voor Michael Vanthourenhout, 2e op 14 seconden, en Toon Aerts, 3e op 27 seconden.

Vanthourenhout is tevreden met zijn eerste toegang. "Iedereen weet dat zodra je 5m naar van Aert vertrekt,het voorbij is", zegt Pauwels-renner Sauzen-Bingoal. "Ik concentreerde me dus meteen op mijn 2e plaats en de seconden om mijn eindklassement te verbeteren. De 2e plaats was het beste resultaat dat ik vandaag kon behalen."

Vanthourenhout is 5e overall op 5:24 van leider Toon Aerts, 3e op donderdag. "Ik reed alleen voor het algemeen klassement", zei Toon Aetrs, die nu 2:01 voor Eli Iserbyt staat, donderdag pas 14e op 1:40. "Maar ik ben blij dat ik op het podium kan staan. Ik zal er alles aan doen om het algemeen klassement te winnen. Je hoeft niet te mikken op de landstitel, als je ziet hoe Wout van Aert hier bij ons heeft gespeeld."